تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزیدهنده است که معمولاً بهعلت ایجاد اختلال در انعقاد خون سبب کبودی در قسمتهای مختلف بدن و خونریزی شدید بینی میشود.
بیماری تب کریمه کنگو از دو راه انتقال پیدا میکند:
• فرد می تواند بهطور مستقیم با نیش کنه آلوده به ویروس به این بیماری مبتلا شود. با له کردن پشه روی پوست و تماس پوست با خون و مایعات لاشهی پشهی آلوده هم امکان آلوده شدن به این ویروس حتمی است.
• کنترل تب کریمه کنگو در حیوانات دشوار است زیرا چرخهی ورود ویروس از کنه تا حیوانات بدون هیچ علامتی بهوجود میآید، عفونت در حیوانات اهلی مشهود نیست و در حال حاضر هیچ واکسنی برای استفاده در حیوانات توصیه نشده است. از اینرو تماس با بافتهای آلوده مانند خون یا مایعات خروجی از افراد، حیوانات اهلی یا وحشی آلوده به این ویروس هم سبب انتقال سریع بیماری به فرد سالم خواهد شد.
راههای جلوگیری از تب کریمه کنگو:
1. حذف کنهی ناقل بیماری از طریق سمپاشی
2. حمام دادن دائمی دامها
3. سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی
4. استفاده از مواد دفع حشرات روی پوست و لباسها برای جلوگیری از گزش کنه و حشرات
5. پرهیز از تماس با خون و مایعات بدن حیوانات و افرادی که علائم این بیماری را دارند
6. نگهداری فراوردههای گوشتی، قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال هنگام شیوع بیماری تب کریمه
7. استفاده از لباسهای محافظ و دستکش و ماسک توسط افرادی که با افراد بیمار در تماس هستند (مانند کارکنان بیمارستانها، پزشکان و پرستاران)
8. محافظت جدی از تماس مستقیم با حیوانات اهلی یا وحشی توسط کارکنان کشتارگاهها و عموم افرادی که ممکن است با لاشهی دام در تماس باشند
9.جلوگیری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز
10. تهیهی گوشت از محلهای مطمئن و تحت نظارت سازمانهای بهداشتی
11. اجتناب از خوردن جگر خام یا نیم پخته
« روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر زیار»